Antwoord op Astrid Essed

Astrid Essed heeft een selectief geheugen

 

Astrid Essed beweert in een artikel op GFC- nieuws,  dat verkiezingsoverwinning voor de NDP op verbijsterende wijze het korte geheugen en opportunisme van de mensen aantoont.  En om het geheugen van mensen op te frissen grijpt de Nederlandse terug naar de jaren tachtig. Maar mevrouw Essed, u hebt waarschijnlijk geen last van een kort geheugen, maar lijdt aan iets als “selectief geheugen”

akshdkhkda

 

 1. Er kan geen sprake zijn van kort geheugen misi Essed. Als u praat over jaren tachtig moeten we het hebben over langgeheugen.
 2. U spreekt over intimidatie, maar zegt niets daarover.
 3. U zegt verder dat Bouterse handig heeft ingespeeld op het armoedevraagstuk. Ik denk dat de president dit compliment zeker zal waarderen. Als we toch willen praten over kortgeheugen, dan geeft u de vorige regering een natrap, want die kon dan niet inspelen op dit armoedevraagstuk.
  Verder spreekt u ook de hoop uit dat de sociale wetten op lang termijn haalbaar zullen zijn. Tenminste staat een ding vast. Na het opzetten van SZF in de jaren 80 is er eindelijk weer eens een groot, of grote sociale projecten uitgevoerd. Dat staat vast!
 4. Het verhaal van 1980 tot 1986 kennen we. Maar 1987 was een heel belangrijk jaar. Toen vonden er verkiezingen plaatst en de NDP werd verpletterd door het NF. Waarom stopt u bij 1986? Of mag 1987 niet op conto van het toenmalig regiem geschreven worden? Ja het militair regiem.
 5. In het jaar 2005 werd Ronny Brunswijk omarmd door het NF. Is het niet diezelfde Ronny Brunswijk die een bank had beroofd en diezelfde Ronny die volgens u medeverantwoordelijk is voor de binnenlandse oorlog. Immers u noemt hem een medespeler. Diezelfde Ronny die bij verstek is veroordeeld in het buitenland. Of bent u dat vergeten.
 6. Brunswijk kreeg in de jaren 90 van NF amnestie.

 

Dus ziet u bigi misi Essed, u verwijt het volk van kortgeheugen en opportunisme, maar bij u constateren we een selectief geheugen. Dat is velen malen erger. Dat is bijna gelijk aan manupileren.

De NDP heeft 26 zetels landelijk gehaald. Dat is nooit eerder gebeurd in de Republiek Suriname. Het volk heeft op democratische wijze haar  leider gekozen. Ik weet nu al zeker dat u dit gegeven onmogelijk vergeet, ondanks uw selecteif geheugen.

 

 

 • Article By :
  This is area for detail about user or author of article here HTML is also allowed so use your Facebook, Twitter and other links as well with picture of you. Add more about you and write service you provide it's bigger box.